Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОГЛЯД ЗМІ. Суддя ВС Євген Синельников: Деякі аспекти вирішення спорів про вирішення місця проживання малолітньої дитини під час дії воєнного стану

26 травня 2023, 12:32

В науковому журналі «Право і суспільство» опубліковано статтю судді Верховного Суду у Касаційному цивільному суді Євгена Синельникова «Деякі аспекти вирішення спорів про визначення місця проживання малолітньої дитини під час дії воєнного стану».

Автор звернув увагу на необхідність врахування та оцінки судами при вирішенні таких спорів обставин, пов’язаних із введенням в Україні воєнного стану, зокрема щодо безпеки дитини у зв’язку з проведенням бойових дій, поширення внаслідок цього інфекційних хвороб, пошкодження цивільної інфраструктури, наявності джерел існування тощо.

Крім того, Євген Синельников наголосив, що сам факт запровадження на території України воєнного стану не є достатньою підставою для визначення місця проживання дитини з одним із батьків, а також запропонував виважено підходити до оцінки обставин, пов’язаних із проходженням одним із батьків (чи обома батьками) військової служби, участю в бойових діях, виїздом (відрядженням) для виконання бойових завдань.

Стаття доступна за посиланням – https://cutt.ly/HwqjaL1y.