Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОГЛЯД ЗМІ. Суди господарської юрисдикції на захисті інтересів бізнесу, - Олексій Маловацький

16 лютого 2021, 14:40

Видання: «Юридична газета online»

Господарський процес має бути оперативним та передбачуваним для бізнесу, адже економічні відносини перебувають у постійному та стрімкому розвитку, – наголосив заступник Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький.

Заступник Голови ВРП акцентував увагу на тому, що незважаючи на всі проблеми, з якими стикається судова влада в цілому та господарська юрисдикція, зокрема, господарські суди працюють ефективно, щодня захищаючи від порушень та відновлюючи права учасників економічних відносин.

«Робоча група при ВРП проаналізує практику застосування діючих норм Господарського процесуального кодексу України, узагальнить пропозиції професійної спільноти - суддів, адвокатів та учасників судових процесів щодо тих процесуальних інститутів, які потребують якісного вдосконалення. В свою чергу, ВРП докладе всіх можливих зусиль задля забезпечення сталого та ефективного функціонування судів», - прокоментував ініціативи Ради Олексій Маловацький.

Також він зазначив: «ВРП як конституційний орган завжди стоїть на засадах дотримання незалежності судової влади і прагне зменшити тиск на суд. Зокрема, недосконалість процесуальних норм або неоднакова судова практика не має впливати на кількість дисциплінарних проваджень».

Довідково: У ВРП відбулось перше установче засідання підгрупи з питань реформування господарського процесуального законодавства, яка входить до складу робочої групи Вищої ради правосуддя з питань реформування процесуального законодавства та судоустрою і статусу суддів.

Робоча група була утворена рішенням ВРП 29 грудня 2020 року з метою вивчення нагальних питань діяльності судової влади, аналізу недоліків і прогалин законодавства, вироблення пропозицій щодо його удосконалення та подальшого внесення змін до процесуального законодавства  і законодавства у сфері судоустрою і статусу суддів.

До роботи в обговоренні залучено професійну спільноту за участю представників суддівського корпусу, адвокатури, науковців, а також суддівських асоціацій та об’єднань.