Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Модельний розгляд господарської справи 2020: апгрейд практичних навичок у студентів-правників

20 лютого 2020, 11:00

Модельний розгляд господарської справи 2020 є спільним заходом Господарський суд Одеської області та Little Legal Think Tank 2m112 – освітнього проекту ЕПФ ОНУ ім І І Мечникова, спрямованим на отримання практичних навичок студентами – правниками, які надалі зможуть використовуватися як методичні рекомендації для молодих фахівців.
Захід передбачає проведення студентами ЕПФ ОНУ підготовчого засідання та розгляду по суті з прийняттям рішення за матеріалами реальної господарської справи, у якій позовну заяву було залишено без розгляду. Студенти, які представляють позивача, співпозивачів та прокуратуру готують усі необхідні процесуальні документи (заяви, клопотання), студенти, які є суддями у справі ведуть судове засідання (за допомогою студента- секретаря судового засідання), приймають, оголошують та оформлюють рішення у справі.
Мета заходу – здійснити розгляд справи у спосіб, максимально наближений до реальності з використанням усіх можливостей, які надає процесуальний закон для всебічного, повного та об’єктивного розгляду господарської справи.
Тренерами студентів є викладачі, випускники ЕПФ ОНУ, практикуючі юристи.
У межах заходу відбудуться:
- 20.02.2019, 11:00 – підготовче засідання у справі у господарському суді Одеської області;
- 05.03.2019, 14:00 – розгляд справи по суті у господарському суді Одеської області.
Хід судових засідань спостерігатимуть судді Господарського суду Одеської області, які після завершення засідань надаватимуть свої коментарі та поради учасникам заходу.