Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд розгляне зразкову справу про оформлення паспорта громадянина України у формі паспортної книжечки

13 березня 2018, 09:00

Верховний Суд розгляне зразкову справу про оформлення паспорта громадянина України у формі паспортної книжечки.

13 березня 2018 Верховний Суд у складі п’яти суддів Касаційного адміністративного суду розгляне зразкову адміністративну справу з викликом учасників справи за позовом громадянки F до Коростенського районного відділу Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області, третя особа – Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області, про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити дії.

Cправа стосується визнання протиправною бездіяльність відповідача щодо неоформлення паспорта громадянина України у формі паспортної книжечки. Позивачка просить зобов’язати відповідача оформити та видати їй бланк паспорта у формі паспортної книжечки.

Відповідно до вимог частини п’ятої статті 290 Кодексу адміністративного судочинства України ця зразкова справа вирішуватиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи та без проведення судового засідання.

Особливості розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження визначено у статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України. За частиною п’ятою цієї статті суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

Ухвала Верховного Суду від 15.02.2018 № Пз/9901/2/18 про відкриття провадження у зразковій справі.

За повідомленням ВС