Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

24 липня 2015 року відбудеться брифінг Голови Ради суддів України Валентини Сімоненко щодо кваліфікаційного оцінювання суддів

23 липня 2015, 14:28

 Кваліфікаційне оцінювання суддів: "відкласти не можна провести"

Рада судів України, під час засідання, яке відбулося 22 липня, розглянула і повернула на доопрацювання Порядок та методологію кваліфікаційного оцінювання суддів з урахуванням зауважень та пропозицій, які було внесено під час засідання та які надійшли від судів України.

Під час обговорення цього питання члени Ради суддів України зійшлися на тому, що розроблений Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККС) і запропонований для затвердження РСУ Порядок суперечить цілому ряду як міжнародних нормативних актів, якими регламентується діяльність суддів, так і українських законів.

"Судді бажають пройти оцінювання, аби зняти соціальну напругу і поставити крапку на політичних маніпуляціях щодо кваліфікації суддів. Проте, таке оцінювання має відповідати міжнародним стандартам та Законам України. Разом з тим, якщо йде мова про оцінювання суддів на предмет володіння базовими академічними знаннями, то чи не доцільно провести аналогічне оцінювання інших гілок влади", - зазначила член Ради суддів Тетяна Чумаченко.

Більш детальну інформацію про кваліфікаційне оцінювання суддів журналісти зможуть отримати під час брифінгу Голови Ради суддів України, судді Верховного Суду України Валентини Сімоненко, який відбудеться 24 липня 2015 року о 11.30 в приміщенні Державної судової адміністрації України за адресою м. Київ, вул. Липська 18/5.

           Акредитація ЗМІ за телефонами: /044/277-76-34,  /044/ 277-76-33 /097/123-19-17

                                                                                               Прес-центр судової влади