Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбудеться друга зустріч у межах національної дискусії «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи»

30 листопада 2020, 10:29

30 листопада о 16:00 відбудеться другий захід у межах національної дискусії «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи».  

Планується обговорити стратегічні питання реалізації судової реформи, роль професійних спільнот у розробці законодавства про судоустрій та адвокатуру, конституційні аспекти участі міжнародних експертів у формуванні органів суддівського врядування.

Учасниками дискусії стануть заступник Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький, Голова Національної асоціації адвокатів України Лідія Ізовітова, представники органів суддівського врядування, адвокатського самоврядування, голови комітетів НААУ, народні депутати, міжнародні експерти, члени провідних професійних громадських організацій і асоціацій.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя ініціювала фахове обговорення в межах національної дискусії «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи». Предметом аналізу є законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування» № 3711, альтернативні до нього законопроєкти № 3711-1№ 3711-2 та законопроєкт щодо внесення змін до норм, які стосуються питань судоустрою і статусу суддів, підготовлений Міністерством юстиції України.

Як уже повідомлялося, ВРП в цілому підтримала законопроєкт № 3711. Законопроєкт № 3711-1 отримав негативний висновоктак само, як і законопроєкт № 3711-2. Проєкт, розроблений Мін’юстом, на думку ВРП, суперечить нормам Конституції України.

Онлайн-трансляцію заходу можна переглянути тут.

Вища рада правосуддя