Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одразу три установи системи правосуддя на Донеччині, Одещині та Львівщині перейшли під охорону Служби судової охорони

28 вересня 2020, 16:28

Сьогодні, 28 вересня, одразу три установи системи правосуддя перейшли під охорону Служби судової охорони.  

Так, під захист Служби судової охорони перейшла будівля Донецького апеляційного суду, що розташовується в Маріуполі. 

Під час церемонії взяття під охорону установи начальник Територіального управління Служби у Донецькій області полковник Служби судової охорони Андрій Єпур зазначив, що співробітники Служби, які заступили на охорону суду, мають відповідну підготовку, аби належно виконувати свої обов’язки. 

"Попри те, що Територіальне управління Служби судової охорони сформувалося на Донеччині в лютому цього року, під нашою охороною вже перебуває понад половина судів області. Ми активно комплектуємося співробітниками, які стоятимуть на варті правосуддя і захищатимуть громадський порядок та усіх учасників судових процесів", - зазначив Андрій Єпур. 

Загалом на Донеччині вже 16 установ судової влади охороняються співробітниками Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області.

На Одещині під охорону Служби перейшов Любашівський районний суд Одеської області.

Начальник Територіального управління Служби судової охорони у Одеській області полковник Служби судової охорони Петро Талпа зазначив, що наразі під охороною його підлеглих уже перебуває 21 установа судової влади області.

А на Львівщині сьогодні двадцять четвертий об’єкт правосуддя взятий під охорону співробітниками Територіального управління Служби судової охорони у Львівській області – Буський районний суд.

Взяття установи під охорону пройшло з дотриманням карантинних заходів. Судовим охоронцям, які заступили на службу в засобах індивідуального захисту, був проведений відповідний інструктаж, наряд націлено на належне виконання функціональних обов’язків із забезпечення безпеки та підтримання громадського порядку в суді.

Усього під охороною Служби судової охорони вже перебувають 379 об’єктів судової влади в усіх 24 областях України. Щоденно для забезпечення безпеки та охорони громадського порядку в органах судової влади на службу заступає понад 1100 судових охоронців.

Служба судової охорони