Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено покарання громадянам, які під час масових заворушень у Нових Санжарах кидали каміння та цегли у працівників правоохоронних органів

24 вересня 2020, 16:21

23 вересня 2020 року Новосанжарським районним судом Полтавської області  були ухвалені вироки громадянам К. та П., за частиною першою статті 294 Кримінального кодексу України (далі- КК України).

Згідно угод про визнання винуватості прокурори та підозрювані дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинувачених, міри покарання за вчиненні кримінальні правопорушення.

Вироками суду на підставі затверджених угод про визнання винуватості  обвинуваченим призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України громадян К. та  П., звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на один рік.

Громадян К. та П. засуджено за наступне:

20 лютого 2020 року невстановленою слідством особою за допомогою мережі Інтернет у смт Нові Санжари Полтавської області були організовані масові мітинги та протистояння законним вимогам влади у зв’язку із тим, що у цей день до медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари», розташованого за адресою: Полтавська область, смт Нові Санжари, провулок Курортний, 44, із міста Ухань Китайської народної республіки організований приїзд громадян України та іноземних громадян для проходження карантину через можливу підозру інфікування коронавірусом.

Близько 19 години 20.02.2020 року мітинги перетворилися у масові заворушення, де зібралося близько тисячі учасників, серед яких активну участь прийняли П. та К.. Зокрема, учасники масових заворушень прибули на вулицю Центральну у смт Нові Санжари Полтавської області, перекрили проїжджу частину вулиці Центральної в районі мосту через річку Ворскла, а пізніше провулок Курортний неподалік медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари».

Так, 20.02.2020 року, близько 19:40 години, до території медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» по провулку Курортному, 44, у смт Нові Санжари наблизились автобуси із евакуйованими із міста Ухань громадянами України та іноземними громадянами. П. та К., нехтуючи діючими загальноприйнятими правилами та нормами поведінки в суспільстві, активно протидіяли представникам влади, які супроводжувалися застосуванням предметів, що використовувалися як зброя, а саме киданням каміння та цегли у працівників правоохоронних органів, тим самим перешкоджали організованій колоні автобусів, які перевозили евакуйованих із КНР громадян, що супроводжувалися службовими автомобілями правоохоронних органів із проблисковими вогнями.

У результаті злочинних дій П., К., а також осіб, кримінальні провадження щодо яких виділені в окремі провадження, та інших невстановлених на даний час досудовим розслідуванням осіб, п'ятьом працівникам правоохоронних органів спричинені тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Вирок суду направлено до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень (справи № 542/534/20, № 542/488/20).

Судові рішення не набрали законної сили.

 

Новосанжарський районний суд Полтавської області