Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив право одеситів на збереження історичної спадщини та встановлення меж пам’ятки архітектури

23 вересня 2020, 16:37

Територію Літнього театру включено до меж пам’ятки архітектури та містобудування в Одесі: рішення 5ААС.  

23 вересня 2020 року колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу Департамента культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської ОДА  на рішення  Одеського окружного адміністративного суду  по справі за позовом СП «Солінг»  про визнання протиправним та скасування рішення, визнання протиправними дій, зобов'язання вчинити певні дії.

 У справі також брали участь треті особи, які не заявлять самостійних вимог щодо предмета спору: ГО «Зелений лист» та Міністерство культури України.

Позовні вимоги СП «Солінг» стосувалися визнання протиправними дії Управління культури, національностей, релігії та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської ОДА  щодо внесення змін в облікову документацію на пам'ятку архітектури та містобудування місцевого значення по вул. Дерибасівській в м. Одеса - Міський сад, якими включено територію Літнього театру по вул.Преображенській, 24 у м.Одесі, що перебуває в користуванні СП «Солінг», в межі цієї пам'ятки архітектури та містобудування місцевого значення. Також, за вимогами позову, зазначене Управління Одеської ОДА зобов’язувалось привести облікову документацію в первісний стан та виключити територію Літнього театру з межі Міського саду.  

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від  28 серпня 2018 року року позов СП «Солінг» задоволено частково. Текст рішення - http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/83936270

За результатами розгляду, колегія суддів 5ААС у складі Олександра Кравця, Олександра Димерлія та Тетяни Танасогло постановила:

  • апеляційну скаргу Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської ОДА – задовольнити;
  • скасувати рішення Одеського окружного адміністративного суду від 28 серпня 2019 року;
  • ухвалити по справі нове судове  рішення, яким відмовити у задоволенні позову СП «Солінг».

Постанова апеляційного суду набирає законної сили негайно після її проголошення, може бути оскаржена безпосередньо до Верховного Суду протягом 30 днів з дня складання повного тексту постанови.

З судовим рішенням у справі № 420/2781/19 можливо ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень після виготовлення його повного тексту.

 

П'ятий апеляційний адміністративний суд