Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС відклав розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу народному депутатові, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди, через COVID-19

18 вересня 2020, 16:26

У п’ятницю, 18 вересня, Вищий антикорупційний суд відклав розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу народному депутатові, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди. Засідання не відбулося через неявку підозрюваного.

Причина – контакт підозрюваного із особою, хворою на COVID-19, та подання прокурором доповнення до клопотання. Захист надав судові необхідні документи, відповідно до яких сьогодні народний обранець здав ПЛР-тест на COVID-19.

Засідання відкладене на 15 годину 00 хвилин понеділка, 21 вересня.

Нагадаємо, раніше детективи НАБУ повідомили про викриття на отриманні неправомірної вигоди громадянина. Начебто, кошти передбачалися для народного обранця за законопроект, пов'язаний із побутовими відходами.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Вищий антикорупційний суд