Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові охоронці Київщини не допустили до об'єктів правосуддя 881 заборонений предмет

04 вересня 2020, 11:39

Співробітники територіального управління Служби судової охорони у місті Києві та Київській області впродовж серпня місяця забезпечили безпеку у 48 тисяч судових засіданнях.

Під час деяких з них біля будівель правосуддя збирались так звані «групи підтримки» громадських активістів. Тому спільними діями з Національною поліцією України та Національною гвардією України вживались заходи по недопущенню тиску на суд та втручання у судовий процес. 

Серпень місяць не став виключенням із недопущення заборонених предметів до будівель суду. Співробітники територіального управління столичного регіону не допустили пронесення до об’єктів правосуддя 152 одиниці короткоствольної зброї, 432 ножі, 288 газових балончики та 5 електрошокерів.

Нагадаємо, що забороняється заходити до об’єктів правосуддя з боєприпасами, вогнепальною, газовою, пневматичною та холодною зброєю, пристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, іншими спеціальними засобами активної оборони, з кухонними, складними, сувенірними ножами, кортиками, шаблями тощо. Усі ці предмети можна покласти на тимчасове збереження до спеціальних шаф встановлених перед входом.