Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП ухвалила відмовити у задоволенні клопотання Генпрокурора про тимчасове відсторонення судді ОАСК Ігоря Качура від здійснення правосуддя

01 вересня 2020, 21:21

Вища рада правосуддя на засіданні 1 вересня 2020 року розглянула клопотання Генерального прокурора Ірини Венедіктової про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду міста Києва Ігоря Качура від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

За результатами розгляду матеріалів, долучених до клопотання, ВРП ухвалила відмовити у задоволенні клопотання Генерального прокурора про тимчасове відсторонення судді ОАСК Качура Ігоря Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку із відсутністю належного обґрунтування висунутих йому підозр.

Вища рада правосуддя дійшла висновку, що докази на підтвердження  вчинення суддею Качуром інкримінованих йому злочинів, здобуті у спосіб, що не відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу України, – без дозволу суду на використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій, отриманих під час розслідування іншого кримінального провадження.

Не обґрунтована також наявність ризиків, на які посилається Генеральний прокурор у своєму клопотанні, що начебто можуть виникнути в разі продовження здійснення правосуддя суддею Качуром. Офісом Генерального прокурора не надано доказів того, що суддя має можливість впливати на свідків та підозрюваних, яких допитуватимуть під час досудового розслідування, і у такий спосіб протиправно перешкоджати встановленню обставин кримінального правопорушення.

 

Вища рада правосуддя