Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

356 органів судової влади України вже перейшли під охорону Служби судової охорони

31 серпня 2020, 17:03

31 серпня три органи судової влади на Чернігівщині, Львівщині та  Херсонщині перейшли під охорону Служби судової охорони.

Четвертим органом судової влади Чернігівщини, який віднині охороняється Службою судової охорони, стало Територіальне управління Державної судової адміністрації України у Чернігівській області.

До цього часу охорону установи здійснювали працівники Управління поліції охорони у Чернігівській області, які передали естафету несення служби із забезпечення охорони та безпеки судовим охоронцям.

 

Співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Львівській області взяли сьогодні під свою охорону приміщення Золочівського районного суду Львівської області.

Взяття під охорону судової установи відбулося з дотриманням карантинних заходів. Співробітникам, які заступили на службу в засобах індивідуального захисту, був проведений відповідний інструктаж, наряди націлено на належне виконання функціональних обов’язків, забезпечення безпеки та підтримання громадського порядку в суді.

Загалом, це вже двадцять третій об’єкт правосуддя на Львівщині, що охороняється Службою судової охорони.

А на Херсонщині під охорону Територіального управління Служби судової охорони у Херсонській області перейшов Херсонський окружний адміністративний суд. Він став сьомою установою судової влади регіону, яка охороняється судовими охоронцями.  

"Гарантія безпеки учасників судового процесу, суддів та працівників апарату є основними чинниками довіри громадян до судочинства. Суд - це саме те місце, де людина має почувати себе захищеною в усіх розуміннях цього слова", - зазначив голова Херсонського окружного адміністративного суду Олег Бездрабко.

Усього під охороною Служби судової охорони вже перебувають 356 об’єктів судової влади в усіх 24 областях України. Щоденно для забезпечення безпеки та охорони громадського порядку в органах Феміди на службу заступає понад 1050 судових охоронців.

 

Служба судової охорони