Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід підозрюваній у справі «Аркона Газ-Енергія»

27 серпня 2020, 12:48

У середу, 26 серпня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід колишній завідувачці сектору геолого-економічної оцінки ресурсної бази нафти і газу відділу геолого-економічної оцінки Українського державного геологорозвідувального інституту у вигляді застави у розмірі 84 080 гривень. Дії вказаної особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України.

Підозрювана зобов’язана не пізніше п`яти днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави внести кошти на відповідний рахунок або забезпечити їх внесення заставодавцем та надати документ, що це підтверджує детективу, прокурору, слідчому судді. На підозрювану також покладаються процесуальні обов’язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому вона зареєстрована, проживає чи перебуває, без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні та окремими особами; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Строк дії обов`язків –  до 28 вересня 2020 року, тобто в межах строку досудового розслідування.

Нагадаємо, за версією слідства, шестеро осіб підозрюються в організації схеми з отриманням фірмою «Аркона Газ-Енергія» спецдозволу на користування надрами газоносного родовища в Полтавській області за штучно заниженою вартістю, в результаті чого державі були завдані збитки на суму майже 200 мільйонів гривень.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Вищий антикорупційний суд