Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З початку року Вища рада правосуддя розглянула 166 повідомлень про втручання у діяльність суддів

18 серпня 2020, 10:53

Такі дані містяться в інформаційно-аналітичній довідці про результати роботи Вищої ради правосуддя та Дисциплінарних палат Вищої ради правосуддя за січень – липень 2020 року.

За перші сім місяців 2020 року Вища рада правосуддя отримала 208 повідомлень про втручання у професійну діяльність суддів щодо здійснення правосуддя та про дії, що порушують гарантії незалежності суддів або підривають авторитет правосуддя.

За цей період Вища рада правосуддя розглянула 166 таких повідомлень (з урахування тих повідомлень, які надійшли за попередні періоди) та ухвалила 33 рішення про вжиття заходів реагування, зокрема:

  • звернення до прокуратури та органів правопорядку стосовно надання інформації про розкриття та розслідування злочинів;
  • щодо внесення до відповідних органів чи посадових осіб подання про виявлення та притягнення до встановленої відповідальності осіб, якими вчинено дії або допущено бездіяльність, та інші.

Вища рада правосуддя, розглянувши 116 висновків членів ВРП про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя, прийняла 32 рішення про їх затвердження.

Станом на 12 серпня 2020 року нерозглянутими залишаються 133 повідомлення про втручання у професійну діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.

 

Вища рада правосуддя