Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Діям у разі виникнення пожежі в судах були присвячені дводенні масштабні пожежно-технічні навчання, що відбулися у Хмельницьку

17 серпня 2020, 10:31

Упродовж двох днів, 14-15 серпня, у Хмельницькому на базі Господарського та Міськрайонного судів Хмельницької області тривали масштабні пожежно-технічні навчання.

Як діяти в разі виникнення пожежі та уникнути лиха у храмах Феміди навчалися співробітники Територіального  управління Служби судової охорони у Хмельницькій області спільно з вогнеборцями Головного управління ДСНС Хмельниччини.

- Метою проведення пожежно-технічних навчань є підвищення знань співробітників Служби, як діяти в разі виникнення пожежі, ознайомлення їх з протипожежними заходами, напрацювання практичних навичок, аби під час надзвичайної ситуації не панікувати, – зазначив заступник начальника Територіального управління Служби у Хмельницькій області полковник Служби судової охорони Степан Кжевжінський.

Відповідно до Правил пожежної безпеки, у Господарському та Міськрайонному судах Хмельницької області на кожному поверсі в загальнодоступних місцях розміщено вогнегасники та пожежні рукави, тож у разі надзвичайної ситуації необхідно ввімкнути сигналізацію та кнопку пуску насосної станції для подачі води на кожний поверх. Не гаючи ані хвилини, необхідно евакуювати людей, а вже потім – матеріальні цінності. Із цим, власне, успішно впоралися співробітники Служби судової охорони у Хмельницькій області. Судові охоронці не панікували, як належить, швидко оглянули всі кабінети та вивели людей на чисте повітря.

Також співробітники Служби судової охорони навчилися власноручно ліквідувати невеликі локальні займання, а бійці ДСНС продемонстрували, як працюють і як користуватися вогнегасниками різного типу.

Колективи Господарського та Міськрайонного суду висловили щиру подяку співробітникам Служби судової охорони і працівникам ДСНС України за проведені навчання, адже здобуті знання та практичні навички сприятимуть підвищенню обізнаності про порядок дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.

 

Служба судової охорони