Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коментар щодо звернення громадських організацій про залучення їх до обговорення професійною суддівською спільнотою проєкту Антикорупційної стратегії

30 липня 2020, 15:09

До Вищої ради правосуддя 6 липня 2020 року надійшов проєкт Антикорупційної стратегії на 2020–2024 роки, підготовлений Національним агентством з питань запобігання корупції, із пропозицією надати зауваження та пропозиції до цього проєкту.

Рішенням від 10 липня 2020 року № 2098/0/15-20 Вища рада правосуддя затвердила попередню позицію щодо проєкту Антикорупційної стратегії, надіслала її до НАЗК та Кабінету Міністрів України, а також започаткувала обговорення цього проєкту серед суддівської та професійної спільноти.

До ВРП надійшло понад 120 листів від судів різних юрисдикцій та рівнів, а також суддівських асоціацій з оцінками, зауваженнями та пропозиціями до проєкту Антикорупційної стратегії. Для продовження фахової дискусії Вища рада правосуддя організовує обговорення в режимі відеоконференції саме серед суддівської та професійної спільноти, в якому візьмуть участь понад 70 учасників.

Проведення заходу 31 липня 2020 року у запланованому форматі надасть Вищій раді правосуддя можливість почути думку суддів та сприятиме формуванню єдиної позиції представників органів суддівського врядування та суддівського корпусу щодо проєкту Антикорупційної стратегії.

Громадські організації, які звернулися до ВРП із проханням долучити їх до обговорення проєкту Антикорупційної стратегії, не належать до професійної суддівської спільноти. Вони створені і діють для захисту інтересів своїх членів і жодна з них не захищає права та інтереси суддів.

У разі ініціювання представниками громадських організацій проведення публічного обговорення проєкту Антикорупційної стратегії Національним агентством з питань запобігання корупції за участю представників судової влади й суддів та за умови підтримки такої ініціативи суддівською спільнотою члени Вищої ради правосуддя можуть долучитися до такого обговорення.

Прес-офіс Вищої ради правосуддя