Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді місцевих господарських судів вважають, що ухвалення Антикорупційної стратегії у редакції, запропонованій НАЗК, поставить під загрозу незалежність судової влади

23 липня 2020, 18:46

Проєкт Антикорупційної стратегії ставить під загрозу незалежність судової влади, а отже, не може створювати основу для подальшого розвитку антикорупційного законодавства та потребує суттєвого доопрацювання. Про це наголосили судді Господарського суду Київської області у висновку щодо проєкту Антикорупційної стратегії на 2020–2024 роки, розробленого Національним агентством з питань запобігання корупції.

Позицію стосовно неприпустимості затвердження стратегії у редакції, що пропонує НАЗК, підтримала суддівська спільнота господарських судів Чернігівської, Сумської, Харківської областей, міста Києва, наголосивши на необхідності суттєвого доопрацювання цього документа.

Нагадаємо, що ВРП визнала проєкт Антикорупційної стратегії на 2020–2024 роки таким, що не відповідає вимогам нормотворчої техніки, має декларативний характер, містить суперечливі твердження та необґрунтовані положення. На думку ВРП, проєкт Антикорупційної стратегії на 2020–2024 роки розроблений всупереч імперативним приписам законодавства, не може створювати основу для подальшого розвитку антикорупційного законодавства та потребує доопрацювання (https://hcj.gov.ua/doc/doc/3655).

ВРП ініціювала обговорення проєкту Антикорупційної стратегії серед суддівської та професійної спільноти і звернулася до голів судів із проханням розглянути його в частині розділу «Справедливий суд» та надати свої зауваження і пропозиції до нього.

 

Вища рада правосуддя