Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід адвокатові, причетному до надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна

22 липня 2020, 08:48

21 липня слідча суддя Вищого антикорупційного суду обрала запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 16 млн грн адвокатові, якого підозрюють у наданні неправомірної вигоди голові Фонду держмайна. Його дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України.

На підозрюваного покладено додаткові обов'язки. Він зобов'язаний: носити електронний засіб контролю (браслет); прибувати за вимогою до слідчого, прокурора, детектива або суду; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну місця проживання та роботи; здати на зберігання до відповідного державного органу паспорт громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, що дозволяють виїзд з України; утриматися від спілкування із зазначеними в ухвалі особами.

Строк дії обов'язків - 2 місяці.

Підозрюваний, не пізніше 5 днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави, зобов'язаний внести кошти на відповідний рахунок або забезпечити їх внесення заставодавцем.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вищий антикорупційний суд