Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя та КНУ імені Тараса Шевченка підписали Меморандум про співробітництво

10 липня 2020, 15:55

9 липня 2020 року за ініціативи Вищої ради правосуддя відбулося підписання Меморандуму про співробітництво між ВРП та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка.

Підписи під документом про партнерство поставили заступник Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький, ректор КНУ імені Тараса Шевченка Леонід Губерський та в. о. директора Інституту права КНУ імені Тараса Шевченка Олена Орлюк.

Меморандум передбачає взаємодію між органом суддівського врядування та університетом у сфері аналізу законодавства та законопроєктів, які стосуються судової влади, проведення науково-правових заходів (конференцій, семінарів, круглих столів) та інших спільних публічних заходів, спрямованих на обговорення актуальних питань застосування законодавства та обмін практичним досвідом.

Крім того, планується, що студенти проходитимуть навчальну, дослідну та переддипломну практику у Вищій раді правосуддя, а аспіранти, докторанти та науково-педагогічні працівники збиратимуть матеріали для підготовки наукових робіт. Члени Вищої ради правосуддя, у свою чергу, братимуть участь у навчальному процесі Інституту права та Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, зокрема проводитимуть лекції та семінари.

Сторони домовилися про проведення спільних наукових досліджень і розробок та підготовку публікацій на основі їхніх результатів, видання підручників та посібників.   

За словами ректора КНУ Леоніда Губерського, очолюваний ним Університет та Вища рада правосуддя працювали спільно і раніше, однак підписання Меморандуму дасть змогу систематизувати форми та напрями співпраці і поглибити її, зокрема у сфері навчального процесу, наукової діяльності та кадрової політики. Також він відзначив, що до нинішнього складу ВРП входять чотири випускники Київського національного університету імені Тараса Шевченка, у тому числі заступник Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький.

«Підписання Меморандуму – це знакова подія, адже це перший документ про співпрацю, який ми підписуємо у статусі Інституту права. Для нас це надзвичайна можливість створити майданчик для майбутнього працевлаштування студентів. Також наша взаємодія підвищить якість освіти як в теоретичному, так і суто в практичному плані», – зазначила в. о. директора Інституту права КНУ імені Тараса Шевченка Олена Орлюк.

Член ВРП Оксана Блажівська зазначила, що нинішні студенти Університету дуже талановиті, розумні й відкриті до всього нового, та акцентувала увагу на важливості поєднання під час навчання теорії з практикою, що стане можливим завдяки співпраці КНУ з Вищою радою правосуддя.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка є багатогалузевим класичним закладом вищої освіти, національним надбанням освіти, науки й культури, здобув загальнодержавне та міжнародне визнання як провідний освітній, науковий та експертний центр України. Інститут права Університету було створено 18 червня 2020 року як структурний підрозділ КНУ імені Тараса Шевченка на базі юридичного факультету шляхом його реорганізації. Це один із центрів юридичної освіти, де підготовка правників здійснюється на найвищому рівні.

Вища рада правосуддя