Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено покарання громадянину, який блокував рух транспортних засобів у Нових Санжарах під час мітингу

02 липня 2020, 15:05

30 червня 2020 року Новосанжарський районний суд Полтавської області ухвалив вирок із затвердженням угоди про визнання винуватості стосовно громадянина Л. за частиною першою статті 279 Кримінального кодексу України (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства).

Згідно угоди прокурор та підозрюваний дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченого, визнання винуватості у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення.

Сторони узгодили покарання для обвинуваченого за вчинення кримінального правопорушення в межах санкції частини першої статті 279 КК України у виді штрафу розміром 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 гривень.

На підставі частини першої статті 473 Кримінального процесуального кодексу України вироком суду була затверджена угода про визнання винуватості та обвинуваченому призначено покарання, узгоджене сторонами угоди.

Громадянина Л. засуджено за наступне:

20 лютого 2020 року невстановленою слідством особою за допомогою мережі Інтернет у смт Нові Санжари Полтавської області організовано масові мітинги та протистояння законним вимогам влади у зв’язку з тим, що у цей день до медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари», із міста Ухань Китайської народної республіки бу запланований організований приїзд громадян України та іноземних громадян для проходження карантину через можливу підозру інфікуванням коронавірусом.

Дізнавшись про це, 20 лютого 2020 року Л. на вантажному автомобілі з причепом направився до с. Лелюхівка Новосанжарського району Полтавської області, а саме до повороту із автошляху (М-22, Е584) сполученням «Полтава-Олександрія» на вул. Центральну смт Нові Санжари.

Прибувши у вказане місце та побачивши натовп мітингувальників, близько 01:00 20 лютого 2020 року Л., встановив вказаний автомобіль на проїзній частині вказаної автодороги, чим заблокував рух маршрутних автобусів, приватних транспортних засобів та транзитного автотранспорту, що рухався через селище.

Таким чином блокування проїзної частини вказаної ділянки дороги відбувалося приблизно до 09:00 20 лютого 2020 року і було розблоковано лише силами правоохоронців.

У результаті дій Л. була порушена нормальна робота транспорту: заблоковано рух громадському, приватному транзитному транспорту вулицею Центральна у смт Нові Санжари Полтавської області в обидві сторони, що вплинуло на графік роботи громадського транспорту, перевізників, маршрут яких проходив вказаною ділянкою дороги та не дало змоги фізичним особами вчасно доїхати до кінцевого місця призначення.

Вирок суду направлено до Єдиного державного реєстру судових рішень (справа № 542/535/20).

Зазначимо, що вирок суду не набрав чинності.

За повідомленням прес-служби суду