Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Адміністрацією Господарського суду міста Києва прийнято рішення про посилення протиепідемічних заходів на території та у приміщенні суду

19 червня 2020, 14:08

 У зв’язку з погіршенням протягом останніх тижнів епідемічної ситуації в країні та виявленням випадків захворювання на COVID-19 серед працівників суду, адміністрацією Господарського суду міста Києва прийнято рішення про посилення протиепідемічних заходів на території та у приміщенні суду. З метою безпечного перебування в приміщенні працівників та відвідувачів суду 15 червня 2020 року  відповідними службами проведено дезінфекцію приміщень, вжито заходів до самоізоляції осіб, які безпосередньо контактували з хворими, вживаються заходи до тестування працівників суду. Зокрема, додатково запроваджено обов’язковий температурний скринінг усіх працівників та відвідувачів суду. 

Звертаємо увагу на те, що з метою забезпечення доступу до правосуддя та дотримання розумних строків,  Господарський суд міста Києва не припиняє здійснення судочинства. З початку дії карантину до 18.06.2020, Господарським судом міста Києва було проведено 4622 судових засідання, у тому числі 126 в режимі відеоконференції. 

Однак, в умовах, що склались, наполегливо рекомендуємо представникам сторін та іншим учасникам судового процесу, участь яких у судовому засіданні не є обов’язковою, звертатись до суду електронною поштою або засобами поштового зв’язку. Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді звертатися за посиланням: https://ki.arbitr.gov.ua/sud5011/300/222/9 (зразок додається). 

Крім того, адміністрація суду повідомляє, що в суді діють обмеження, встановлені наказом Господарського суду міста Києва «Про особливий режим роботи Господарського суду міста Києва» від 18.06.2020 №39, відповідно до якого припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду, не допускаються в приміщення суду та у судові засідання особи з явними ознаками респіраторних захворювань. 

Зазначені обмеження встановлені з метою запобігання поширенню захворювання серед населення та безпеки громадян, а тому просимо з розумінням віднестись до ситуації, яка склалась та утриматись від відвідування приміщення суду.

За повідомленням пресслужби суду