Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжні заходи посадовим особам Управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області

06 червня 2020, 22:42

Сьогодні, 6 червня 2020 року, слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області розглянув клопотання про застосування запобіжних заходів стосовно двох посадових осіб Управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області. Їх підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди).

За версією слідства, службові особи Управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області вимагали з вантажних перевізників, у тому числі іноземців, неправомірну вигоду за створення умов безперешкодного проїзду дорожніх пунктів не зважаючи на можливі порушення правил перевезення.

За результатами судових розглядів, вислухавши учасників судових засідань, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотань, суд застосував до обох підозрюваних запобіжні заходи у виді тримання під вартою строком на 60 днів. Одночасно, суд визначив застави в розмірі 42040 гривень.

У разі внесення застави, підозрювані зобов’язуються виконувати обов’язки, передбачені частиною п'ятою статті 194 КПК України.
Наразі тривають слідчі дії.

Довідково: частина перша статті 17 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду