Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Через невручення повідомлення про підозру Прокуратурою міста Києва Апеляційна палата скасувала запобіжний захід Раїсі Богатирьовій

04 червня 2020, 18:03

Сьогодні, 4 червня, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника підозрюваної на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 28.08.2019, якою до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

За результатами судового розгляду суд скасував ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва та відмовив у задоволенні клопотання про застосування до підозрюваної запобіжного заходу.

Приймаючи таке рішення суд апеляційної інстанції виходив з того, що Прокуратурою міста Києва були допущені грубі порушення норм КПК України у частині належного вручення повідомлення про підозру.

Під час судового розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва не було вжито заходів для усунення зазначених очевидних порушень кримінального процесуального закону.

Дані порушення норм КПК України стали підставою для скасування ухвали слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 28.08.2019 та відмови у задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу.

__________

Даній особі інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною п'ятою статті 191 Кримінального кодексу України: заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Фото-Український репортер

За повідомленням прес-служби суду