Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

3 400 гривень штрафу доведеться сплатити чоловіку за знущання над твариною

04 червня 2020, 12:31

Приморський районний суд міста Одеси розглянув матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка 1998 року народження відповідно до частини першої статті 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення за жорстоке поводження з тваринами.

Відповідно до адміністративних матеріалів, правопорушник зв’язав лапи кота та викинув його з вікна четвертого поверху. Однак, ця дія не причинила загибелі тварини.

Вчинення даного адміністративного правопорушення тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування останньої у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

За результатами повного та всебічного судового розгляду було винесено рішення про визнання даної особи винною у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною першою статті 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та призначити йому адміністративне покарання у вигляді штрафу в розмірі 3 400  гривень та судового збору в дохід держави в розмірі 420,40 гривень.

Варто зазначити, що постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів з дня її винесення. 

 

За повідомленням прес-служби суду