Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Тернопільщини співробітники Служби судової охорони попередили пронесення холодної зброї до зали судового засідання

04 червня 2020, 11:33

Днями до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області намагався пройти молодий чоловік із металевим предметом, схожим на кастет.

Під час поверхневої перевірки співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Тернопільській області виявили цей предмет. Молодик не зміг пояснити, навіщо йому кастет під час слухання справи в залі судового засідання.

Судові охоронці обмежили доступ чоловіка до судової установи та передали його слідчо-оперативній групі Національної поліції для встановлення всіх обставин та вжиття відповідних заходів.

Служба судової охорони вкотре нагадує всім відвідувачам судових установ,  що носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу є кримінальним правопорушенням, передбаченим частиною 2 статті 263 Кримінального кодексу України, і карається  штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

За повідомленням прес-служби ССО