Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строки тримання під вартою екс-військовослужбовцю обвинуваченому в умисному вбивстві своєї знайомої

03 червня 2020, 17:16

У Центральному районному суді міста Миколаєва відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього військовослужбовця за контрактом в/ч А 0224 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою  статті 115 та частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, крадіжка).

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту, 25.07.2018 чоловік знаходився у квартирі своєї знайомої. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на грунті ревнощів, він наніс останній три ножових поранення, внаслідок чого жінка померла.

Після цього, відповідно до обвинувального акту, він викрав мобільний телефон та ноутбук загиблої, якими скористався на власний розсуд.

Судовий розгляд зазначеного провадження здійснюється колегією суддів Центрального районного суду міста Миколаєва у складі Володимира Алєйнікова, Сергія Медюка, під головуванням Оксани Мамаєвої.

У судовому засіданні прокурор заявив клопотання про продовження строків тримання під вартою стосовно обвинуваченого. В обґрунтування зокрема зазначав, що наявні під час обрання міри запобіжного заходу ризики не зникли та не зменшились.

Обвинувачений та його захисник заперечували проти задоволення клопотання та просили змінити запобіжний захід на такий, що не пов'язаний з триманням під вартою.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, суд ухвалив продовжити строк дії запобіжного заходу виді тримання під вартою до 31.07.2020.

 

За повідомленням прес-служби суду