Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Корольовський районний суд ухвалив вирок 18-річній дівчині за крадіжку косметики та алкоголю

03 червня 2020, 14:10

Корольовський районний суд міста Житомира визнав жительку Вінницької області винною у крадіжці – стаття 185 Кримінального кодексу України.

Жінці призначили 1 рік позбавлення волі.

Одночасно, на підставі частини першої статей 75, 76 Кримінального кодексу України їй встановили іспитовий строк – 1 рік. Якщо протягом цього часу вона не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки (не виїжджати за межі України без дозволу уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган із питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації), - то призначене покарання відбувати не буде.

У рамках розгляду кримінальної справи, судом задоволено цивільні позови про відшкодування майнової шкоди в розмірі 1699 та 1063 гривні.

Перебуваючи у магазині «ЄВА» та «Продукти-780» ТОВ «АТБ-Маркет», жінка взяла із вітрини засоби для догляду за волоссям, тілом та парфуми, а у продуктовому магазині до своєї сумки заховала алкоголь та воду.

Громадянка Я. у суді щиро розкаялася та запевнила суд, що більше злочинів вчиняти не буде. Суд дійшов висновку, що виправлення обвинуваченої можливе без реального відбування покарання.

 

За повідомленням прес-служби суду