Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ТААС просять притягнути представників правоохоронних органів до відповідальності за бездіяльність

03 червня 2020, 12:19

Заступник голови Третього апеляційного адміністративного суду Андрій Суховаров звернувся до Вищої ради правосуддя з проханням притягнути до відповідальності працівників поліції, які належним чином не виконують свої службові обов’язки.

Ще у 2017 році колегія суддів Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду звернулася до Прокуратури Дніпропетровської області з заявою на громадян, які неодноразово втручалися в діяльність суддів та перешкоджали виконанню ними службових обов’язків. Тоді громадяни, які прийшли на судове засідання, заблокували залу суду, де відбувався розгляд справи, та не виконували прохання головуючого судді залишити приміщення.

Наприкінці квітня 2017 заяву про вчинення злочину поліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань, але дані по результати досудового розслідування відсутні й досі.

Двічі слідчими Амур-Нижньодніпровського відділення поліції безпідставно виносилися постанови про закриття кримінального провадження, а особи, які і після випадку у квітні 2017 року неодноразово блокували зали судового засідання та перешкоджали нормальній роботі суддів, не понесли за це жодної відповідальності.

У березні 2019 року Вища рада правосуддя розглянула звернення колегії суддів Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду про втручання в їх діяльність та звернулася до Генеральної прокуратури України про надання інформації стосовно розслідування кримінального провадження щодо втручання в діяльність судових органів.

Тим часом, громадяни й надалі приходять на судові засідання та заважають нормальній роботі судових установ.

Зважаючи на те, що громадян так і не притягнули до відповідальності, заступник голови Третього апеляційного адміністративного суду Андрій Суховаров звернувся з листом до Вищої ради правосуддя з проханням ініціювати звернення до Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ України.  У листі до ВРП заступник голови ТААС просить  притягнути до дисциплінарної відповідальності представників правоохоронних органів через невиконання ними службових обов’язків, внаслідок чого громадяни, які втручаються в діяльність судових органів, залишаються безкарними.

За повідомленням прес-служби суду