Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним у вимаганні коштів за безперешкодне здійснення перевезення територією України, обрано запобіжний захід

03 червня 2020, 11:24

Слідчим суддею Галицького районного суду міста Львова розглянуті клопотання старшого слідчого СУ Головного управління Національної поліції у Львівській області про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою до підозрюваних, котрі вимагали в потерпілого грошові кошти, за безперешкодне здійснення перевезення по території України.

В обґрунтування внесеного клопотання слідчий покликається на те, що особи підозрюються у вимаганні, тобто у вимозі передачі чужого майна, вчиненого з погрозою насильства над потерпілим, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 189 Кримінального кодексу України. 

За результатами повного, всебічного та об’єктивного розгляду клопотань такі задоволено та застосованого до підозрюваних запобіжні заходи у виді тримання під вартою на строк 60 днів без визначення розміру застави, оскільки злочин вчинено із застосуванням насильства.

Дані рішення слідчим суддею було прийнято з огляду на доведеність обґрунтованої підозри осіб у вчиненні тяжкого злочину, наявність передбачених КПК України ризиків невиконання процесуальних обов’язків.

Підозрюваним у вчиненні інкримінованого злочину загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

На даний час досудове розслідування триває.

 

За повідомленням прес-служби суду