Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На одеського бізнесмена, підозрюваного у зловживаннях на митниці, поклали обов’язки

03 червня 2020, 09:40

ВАКС поклав обов’язки, передбачені частиною п'ятою статті 194 КПК України, на одеського бізнесмена, якого підозрюють у організації розмитнення імпортованих товарів за заниженими цінами. Їх виконання забезпечене заставою.

Відповідне рішення вчора, 2 червня, ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду. Він частково задовольнив клопотання прокурорів САП та поклав на підозрюваного обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Одеси та Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватись від спілкування про обставини провадження з будь-ким, крім детективів, прокурорів та своїх адвокатів, а також здати на зберігання документи, які дозволяють виїзд за кордон.

Строк дії обов’язків - до 2 серпня включно.

Повний текст ухвали буде оголошений 5 червня о 15:20.

За версією слідства, одеський бізнесмен організував схему, до якої були залучені чиновники ДФС і митниці, по розмитненню імпортованих товарів. Його дії кваліфіковано за частиною першою статті 255, частиною третьою статті 212, частиною другою статті 364, частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду