Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10 років позбавлення волі за вбивство сусіда: апеляційний суд залишив вирок суду першої інстанції без змін

03 червня 2020, 09:29

Визнати винним у вчиненні умисного вбивства (частина перша статті 115 Кримінального кодексу України) та призначити покарання у виді 10 років позбавлення волі -  таке рішення ухвалив Луганський апеляційний суд 27 травня 2020 року стосовно мешканця міста Рубіжне.

Довідково: в листопаді 2018 року мешканець міста Рубіжне, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час конфлікту з сусідом, який намагався припинити його протиправну поведінку стосовно рідної матері, завдав удари ножем у гомілку та в область живота чоловіка, від яких останній впав на підлогу.

Скориставшись безпорадним станом потерпілого, підсудний завдав ще один удар у грудну клітку з ушкодженням серця – чоловік помер на місці.

Сєвєродонецьким міським судом Луганської області, особу визнано винною у вчиненні умисного вбивства (частина перша статті 115 Кримінального кодексу України) та засуджено до 10 років позбавлення волі.

Обвинуваченим було подано апеляційну скаргу, в якій він просив суд призначити йому більш м’яке покарання.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати Луганського апеляційного суду з розгляду кримінальних справ вирішила, що призначене покарання відповідає ступеню тяжкості вчиненого злочину та залишила вирок суду першої інстанції без змін.

За повідомленням прес-служби суду