Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС зобов’язав унести до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення родичем високопосадовця ОП

03 червня 2020, 09:22

Сьогодні, 2 червня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила скаргу представника народного депутата IX скликання та зобов’язала уповноважену особу НАБУ внести до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення, про яке зазначалося у заяві. Суд також зобов’язав НАБУ розпочати досудове розслідування за цими фактами.

У заяві містилися дані та обставини щодо оприлюднених раніше відеозаписів, на яких один із родичів високопосадовця Офісу Президента України здійснював «відбір» кандидатів на різноманітні посади в органи державної влади.

Слід зазначити, що, постановляючи таке рішення, слідчий суддя не дає оцінку викладеним у скарзі фактам, а лише зобов’язує внести відповідну інформацію і розпочати досудове розслідування указаних фактів. Правова кваліфікація визначається органом досудового розслідування.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду