Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив строк дії обов’язків керівнику «Оптимумспецдеталь»

02 червня 2020, 17:24

У вівторок, 2 червня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора та продовжила строк дії процесуальних обов’язків, покладених на керівника «Оптимумспецдеталь». Так, підозрюваний зобов’язаний: прибувати на першу вимогу до детектива, прокурора та суду; повідомляти детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання чи роботи; не відлучатися з міста Києва без дозволу слідчого, прокурора, суду; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками у справі; здати паспорт для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю. Строк дії запобіжного заходу — до 2 серпня 2020 року включно.

Нагадаємо, за версією слідства, вказана особа підозрюється в організації схеми умисного ухилення від сплати податків на суму 49,342 млн гривень та легалізації цих коштів під час постачання комплектуючих до військової техніки.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду