Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив права дитини-інваліда на отримання державної соціальної допомоги

01 червня 2020, 17:16

Ухвалою Соснівського районного суду міста Черкаси від 1 червня 2020 року скасовано арешт, накладений державним виконавцем на картковий рахунок особи Х.

Під час розгляду справи № 712/4572/20 за скаргою громадянки Х. на дії державної виконавчої служби було встановлено, що при виконанні судового рішення про стягнення боргу з гр. Х. на користь одного з банків, у порушення вимог статтей 52, 56, 68 Закону України «Про виконавче провадження» було накладено арешт на картковий рахунок гр. Х.

Встановивши, що на вказаний картковий рахунок зараховувалась заробітна плата гр. Х., а також належна дитині-інваліду державна соціальна допомога, а в зв’язку з накладенням арешту на цей рахунок матір та дитина з 24 квітня 2020 року були позбавлені засобів для існування, суд скасував арешт у цій частині.

Судове рішення набрало законної сили в день його проголошення та може бути оскаржене до Черкаського апеляційного суду в 15 денний строк, а також протягом всього строку встановленого Кабінетом Міністрів України карантину.

За повідомленням прес-служби суду