Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

2 роки іспитового строку за неправдиве повідомлення про замінування будівель,- ухвалено вирок суду

01 червня 2020, 16:46

29 травня 2020 року Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області ухвалив вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянина Г. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Під час виборів Президента України, 31 березня 2019 року, обвинувачений Г. здійснив два телефонні дзвінки (перший дзвінок – о 12 год. 05 хв. із села Івківці Прилуцького району та  другий дзвінок – о 15 год. 42 хв. з міста Прилуки) на спец-лінію «102» та в ході розмови, достовірно знаючи, що поширена ним інформація є неправдивою, повідомив про замінування будівель, розташованих за адресою: вул. Красносільського, буд. 25 та вул. Магістрацька, буд. 17 в м. Чернігові, в результаті чого було поставлено під загрозу громадську безпеку та здійснено відволікання від виконання своїх обов’язків органів Національної поліції.

В судовому засіданні обвинувачений Г. свою вину визнав та щиро у цьому розкаявся. Пояснивши це тим, що 31 березня 2019 року проходили вибори Президента України, під час яких здійснювався масовий підкуп виборців, на що правоохоронні органи не хотіли звертати уваги та не реагували на заяви обвинуваченого Г. про це, а тому саме таким чином він вирішив привернути увагу поліції до цієї проблеми.

Суд, обираючи покарання, врахував обставини, що характеризують обвинуваченого, а саме: раніше не судимий та протягом року до адміністративної відповідальності не притягувався, позитивна характеристика обвинуваченого, має постійне місце реєстрації та проживання, на обліку лікарів нарколога та психіатра не перебуває та призначив йому покарання – 4 роки позбавлення волі, звільнивши від його відбування з випробуванням на іспитовий строк тривалістю 2 роки. А також присуджено стягнути з обвинуваченого 9420 грн 60 к. на користь держави в рахунок відшкодування витрат, понесених на проведення експертизи у цьому кримінальному провадженні.

 Вирок законної сили не набрав та може бути оскаржений протягом 30 днів до Чернігівського апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду