Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 3 років позбавлення волі засуджено чоловіка за пропаганду війни

01 червня 2020, 16:10

28 травня 2020 року Чернігівський апеляційний суд розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за апеляційною скаргою захисника Бузиної Н. В. в інтересах обвинуваченого Степанова Валерія Володимировича на вирок Деснянського районного суду міста Чернігова. Даним вироком Валерія Степанова було засуджено за статтею 436 Кримінального кодексу України (пропаганда війни) до покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

Нагадаємо, що Валерій Степанов визнаний винним у тому, що 19 червня 2014 року він розмістив публікацію на власному сайті з метою нав’язати певному колу осіб думку про необхідність агресивної війни та розв’язання воєнного конфлікту. В суді доведено, що в цьому тексті містяться заклики та пропагандистські висловлювання, зміст яких спрямований на провокацію конфліктів між представниками різних політичних поглядів в Україні, розпалювання недовіри між ними, поширення насильства та жорстокості, та сприятиме розв’язанню суспільно-політичних, ідеологічних, національних та територіальних конфліктів, агресивної війни або воєнного конфлікту.

Захисник Бузина Н. В. просила скасувати вирок місцевого суду та закрити кримінальне провадження, вказуючи на відсутність доказів.  Проте, вина обвинуваченого підтвердилась показаннями свідків та висновком експерта.

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду апеляційну скаргу залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції залишено без змін.

За повідомленням прес-служби суду