Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як працює Восьмий ААС в умовах карантину: актуальна інформація про результати роботи   

01 червня 2020, 13:41

У зв’язку з тим, що 20 травня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв рішення про продовження карантину на території України до 22 червня 2020 року, у Восьмому ААС продовжують діяти особливий режим роботи суду та встановлені карантинні заходи і обмеження, спрямовані на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Восьмий ААС забезпечував здійснення правосуддя упродовж всього періоду дії карантину та продовжує і надалі здійснювати апеляційний перегляд адміністративних справ. Ефективність роботи суду відображають стан розгляду справ та масштаби документообігу.

За 72 дні карантину - з 12 березня по 22 травня 2020 року - у провадження суду надійшло загалом 3054 апеляційні скарги та матеріали, з них:

  • 3024 апеляційні скарги;
  • 15 заяв за нововиявленими та виключними обставинами;
  • 7 після скасування судового рішення;
  • 4 заяви про визначення підсудності;
  • 3 заяви про відвід судді;
  • 1 заява в порядку виконання судового рішення.

У середньому надходження на одного суддю становить 83 адміністративні справи та матеріали.

За проаналізований період судді Восьмого ААС розглянули у апеляційному порядку 1903 адміністративну справу та матеріали, що становить 83% усіх призначених до розгляду справ. До розглянутих справ та матеріалів віднесено у тому числі прийняття на стадії відкриття провадження у справі рішення про повернення апеляційної скарги (559 ухвал), про відмову у відкритті апеляційного провадження (99 ухвал), про закриття провадження (3 ухвали), про передачу до іншого суду (3 ухвали).

Залишок нерозглянутих справ, матеріалів та скарг станом на 22 травня 2020 року становить 2972.

Іншим показником діяльності суду є кількість зареєстрованої вхідної та вихідної кореспонденції, особливо в розрізі способів надходження та відправлення документів – це дозволяє проаналізувати стан та перспективи застосування учасниками судового процесу можливостей електронної комунікації з судом. 

Від початку карантину до Восьмого ААС надійшло 5537 вхідних документів, з них:

  • 2575 – засобами поштового зв’язку;
  • 2180 - електронною поштою;
  • 638 - наручно (через скриньку у фойє суду біля пункту пропуску);
  • 124 - під час судового засідання;
  • 11 – месенджер Facebook;
  • 5 – факсом;
  • 3 – телефонограми;
  • 1 – через електронний кабінет.

Співвідношення способів надходження до Восьмого ААС вхідної кореспонденції у відсотках виглядає наступним чином:

40% - безконтактно (через електронну пошту, факсом, телефоном, месенджер, електронний кабінет у системі «Електронний суд»);

46% - засобами поштового зв’язку;

14% - наручно (через скриньку у суді та під час судового засідання).

Цікаво, що у порівнянні з періодом січень-березень 2020 року, кількість документів, поданих через електронну пошту, зросла більш ніж на тисячу.

Що стосується вихідної кореспонденції, то за період карантину Восьмим ААС направлено поштової кореспонденції у кількості 16 787, з них:

  • 12 299 – поштою;
  • 4 488 - електронною поштою.

Звертаємо увагу відвідувачів суду на необхідність дотримання протиепідеміологічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. З огляду на це, закликаємо ширше використовувати можливості безконтакної та онлайн комунікації з судом:

- через підсистему «Електронний суд»: https://id.court.gov.ua/;

- шляхом направлення документів на офіційну електронну адресу суду: inbox@8aa.court.gov.ua;

- засобами поштового зв’язку на адресу: 79005, м. Львів, вул. Саксаганського, 13;

- за номерами телефону – (032) 261-36-62, (032) 261-45-14;

- у  соціальній мережі Фейсбук за посиланням: https://www.facebook.com/8aa.court/

Нагадуємо, що особливий режим роботи Восьмого ААС охоплює такі заходи та обмеження, які продовжують діяти на весь період карантину:

  • встановлено обов’язковий масковий режим та нанесено маркування соціального дистанціювання у фойє та на вході до приміщення суду;
  • з метою безконтактного прийому вхідних документів (заяв, скарг, листів) встановлено скриньку у фойє суду біля пункту пропуску;
  • обмежено пропуск до приміщення суду, а саме:
  • пропуск до приміщень суду дозволено лише суддям, працівникам апарату суду та учасникам процесу за пред’явленням судового виклику на поточну дату;
  • пропуск до приміщень суду здійснюється після проведення співробітниками Служби судової охорони скринінгу температури тіла та за відсутності очевидних ознак респіраторних захворювань (блідість обличчя, почервоніння очей, лихоманка, кашель, утруднене дихання, тощо). При цьому, температура тіла не може перевищувати 37,2 градусів Цельсія.

Детальніше про особливий режим роботи суду на період карантину можна дізнатись тут.

 

Довідково.

20 травня 2020 року Кабінет Міністрів України опублікував постанову №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», згідно з якою дію карантину продовжено на всій території України до 22 червня 2020 року.

За повідомленням прес-служби суду