Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС не змінив запобіжний захід екс-першій заступниці міністра юстиції

29 травня 2020, 17:39

Сьогодні, 29 травня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду відмовила у задоволенні клопотання захисника колишньої першої заступниці міністра юстиції щодо зміни запобіжного заходу. У своєму клопотанні адвокат просив зменшити розмір застави та повернути паспорт для виїзду закордон, прокурор заперечував.

Повний текст ухвали буде проголошено 3 червня 2020 року, о 17:30.

Нагадаємо, екс-перша заступниця міністра юстиції підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 28, частинною другою статті 364, частиною п'ятою статті 191, частиною третьою статті 209, частиною першою статті 357 Кримінального кодексу України. За версією слідства, вона, спільно з іншими особами, незаконно заволоділа та легалізувала понад 54 млн грн з держбюджету за допомогою звернень до Європейського суду з прав людини.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду