Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок двом чоловікам, обвинуваченим, зокрема у незаконному виготовленні та зберіганні вогнепальної зброї

29 травня 2020, 17:16

Суддею Центрального районного суду міста Миколаєва Оксаною Мамаєвою ухвалено вирок 33-річному чоловіку, обвинуваченому у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 263, частиною першою статті 263-1, частиною першою статті 14 частиною першою статті 201 та частиною першою статті 309 Кримінального кодексу України та його 22-річному брату, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України.

Відповідно до обвинувального акту, 33-річний чоловік придбав патрони різного калібру, п’ять стартових, самозарядних пістолети і два револьвери під патрон Флобера та переробив їх на вогнепальну стрілецьку зброю, про що свідчать висновки відповідних експертиз.

Окрім цього, він виготовив пристрій для здійснення стрільби, який відповідно до висновку експерта відноситься до вогнепальної стрілецької зброї та безоболонковий вибуховий пристрій.

Також чоловік протягом 2017 року у невстановленої особи придбав вибухові речовини та бойові припаси, зокрема тротилові шашки, корпуси та підривачі для гранат, протитанкову міну, патрони.

В подальшому, обвинувачений прийняв пропозицію громадянина іншої держави продати йому п’ять перероблених, самозарядних пістолета, калібром 9 мм та вирішував питання щодо переміщення зазначеної зброї за кордон для продажу.

Окрім цього, у ході обшуків в обвинуваченого вилучено близько 100 гр наркотичного засобу - канабісу.

Один з пістолетів останній подарував своєму 22-річному брату, за такого, за версією органу досудового розслідування, той придбав та зберігав вогнепальну зброю без передбаченого законом дозволу (частина перша статті 263 Кримінального кодексу України).

Обвинувальний акт у вказаному провадженні надійшов до суду з угодами про визнання винуватості, укладеними між обвинуваченими та прокурором, відповідно до яких, обвинувачені повністю визнають свою провину та погоджуються на призначення узгодженого сторонами покарання.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив, що зміст та умови угод відповідають вимогам законодавства,їх укладення є добровільним, а за такого наявні підстави для їх затвердження.

За такого, суд затвердив угоди про визнання винуватості, укладені між прокурором та обвинуваченими, визнавши 33-річного чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 263, частиною першою статті 14 частиною першою статті 201 та частиною першою статті 309 Кримінального кодексу України та призначивши йому погоджене в угоді покарання у виді п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком три роки.

Окрім цього, суд затвердив угоду про визнання винуватості укладену між прокурором та 22-річним обвинуваченим, визнавши його винним та призначивши йому покарання у виді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком один рік.

За повідомленням прес-служби суду