Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту двох братів, підозрюваних у вимаганні

29 травня 2020, 15:03

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Гречаною розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу 26-річному чоловіку, який притягався до кримінальної відповідальності та його 27-річному брату, підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 189 Кримінального кодексу України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрювані, починаючі з квітня 2020 року із застосуванням насильства та погроз вимагали у місцевого мешканця 50 тис гривень. Останній у період з 25.04.2020 по 13.05.2020 під тиском надав підозрюваним грошові кошти у сумі понад 17 тис гривень.

26.05.2020, потерпілий, діючи під контролем правоохоронних органів, передав підозрюваним імітаційні купюри у сумі 39 500 грн, після чого їх було затримано в порядку статті 208 КПК України.

У якості ризиків прокурор зазначав можливість підозрюваних переховуватись від органів слідства та суду, незаконно впливати на свідків та потерпілого, вчинити інше кримінальне правопорушення, перешкоджати провадженню іншим чином.

Підозрювані частково визнавали свою провину, повідомили, що хотіли забрати належні їм грошові кошти у вигляді боргових зобов’язань в сумі 50 тис гривень перед ними іншої особи, яка повідомила, що потерпілий винен їй аналогічну суму та запропонувала отримати гроші від нього.

Захисники заперечували проти задоволення клопотання та просили обрати запобіжні заходи не пов’язані з триманням під вартою.

У судовому засіданні колишній роботодавець 27-річного підозрюваного, який є директором виробничого підприємства, заявив клопотання про взяття останнього на поруки.

Дослідивши матеріали клопотань та заслухавши думки сторін слідчий суддя Світлана Гречана ухвалила застосувати щодо 26-річного підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Стосовно іншого підозрюваного – відмовити у задоволенні клопотання про взяття на поруки, застосувати щодо нього запобіжний захід у виді тримання під вартою до 23.07.2020 без права внесення застави.

За повідомленням прес-служби суду