Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жінка випала з переповненої маршрутки та невдовзі померла від отриманих травм: суд ухвалив вирок водію

28 травня 2020, 14:58

28 травня 2020 року Біляївський районний суд Одеської області визнав громадянина Я. винним у вчиненні злочину, передбаченого статтею 287 Кримінального кодексу України (грубе порушення правил експлуатації транспорту, що убезпечують дорожній рух, вчинене особою, відповідальною за експлуатацію транспортного засобу, що спричинило потерпілому смерть) та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки без позбавлення права обіймати посади, пов’язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, звільнивши його від відбування покарання з випробувальним строком на 1 рік та поклавши обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти повноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Довідково:  9 листопада 2018 року громадянин Я., будучи особою відповідальною за експлуатацію транспортного засобу, керуючи автобусом «БАЗ А079.23», який належить на праві власності іншій особі на автобусній зупинці «Площа партизанів» в с. Нерубайське Біляївського району Одеської області, перед початком руху застосував не правильні методи управління, які виразилися у недбалому ставленні до виконання покладених на нього обов’язків водія, а саме здійснив посадку стоячих пасажирів у салон керованого ним автобусу, який згідно з технічними характеристиками заводу-виготовлювача не передбачений для перевезення стоячих пасажирів, а тільки сидячих у кількості 29 посадочних сидячих місць, через задні двері, які не передбачені для посадки та висадки пасажирів при звичайній експлуатації автобуса, в зв’язку з тим, що являються «аварійними» - для екстреної евакуації пасажирів, та почав рух.

Приблизно о 08:00 в с. Нерубайське Біляївського району Одеської області, на заокругленій ділянці проїзної частини на відстані близько 200 м. від зупинки «площа партизанів», стояча пасажирка В. не втримала рівновагу та впала на двері «аварійного виходу», а саме на ручку замкового пристрою, який під натиском ваги її тіла відчинився, внаслідок чого потерпіла випала з автобусу та отримала тілесні ушкодження від яких 14 листопада 2018 року померла.

       За повідомленням прес-служби суду