Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 4 роки проведе за ґратами чоловік за невдалий жарт про «замінування» магазину

28 травня 2020, 10:12

4 роки 1 місяць позбавлення волі – таке покарання 27 травня 2020 року присудив Глобинський районний суд Полтавської області 34-річному жителю м. Глобине, обвинуваченому за частиною другою статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками).

Згідно з вироком, події, що привели молодика на лаву підсудних, розгорталися близько опівночі 23 березня цього року. Так, гр. Т, використовуючи особистий мобільний телефон, здійснив дзвінок на телефон спецлінії «102» Управління організаційно – аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Полтавській області та  повідомив оператору спецлінії «102» про підготовку вибуху магазину «АТБ продукти 1137», що розташований в центральній частині міста Глобине Полтавської області. В ході виїзду до магазину та проведення огляду місця події працівниками поліції вищевказане повідомлення гр.Т. про підготовку вибуху магазину не підтвердилося.

Як встановлено в ході судового розгляду, що інкримінований чоловіку злочин вчинений ним під час іспитового строку, тому покарання йому призначено на підставі статті 71 КК України за сукупністю вироків.

За повідомленням прес-служби суду