Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа щодо символіки СС «Галичина» - суд визнав протиправним висновок Українського інституту національної пам’яті

27 травня 2020, 15:28

Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи за позовом до Українського інституту національної пам’яті та його Голови, третя особа – Володимир В’ятрович.

Справа розглядалась колегією суддів Окружного адміністративного суду міста Києва, загалом було проведено близько 20 відкритих судових засідань. Володимир В’ятрович, який був належним чином повідомлений про дати судових засідань, не з’являвся на них протягом всього строку розгляду справи. При цьому суд ухвалами від 6 листопада 2019 року та від 4 грудня 2019 року визнавав явку Володимира В'ятровича в судове засідання обов'язковою.

Після повної та всебічної оцінки матеріалів справи, їх об’єктивного розгляду у відкритому судовому засіданні, ОАСК визнав протиправними дії відповідачів щодо надання висновку про те, що символіка 14 гренадерської дивізії військ СС «Галичина» (1-ї Української дивізії УНА) відповідно до чинного законодавства України не є символікою націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, поширення якої заборонено в Україні. Суд зобов’язав Український інститут національної пам’яті та її посадових осіб утриматись від поширення вказаного висновку, викладеного в листі від 16 травня 2017 року за №01/1015.

За повідомленням прес-служби суду