Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді повідомили, що за його діями «уважно стежать»: до ВРП надійшло повідомлення про втручання

27 травня 2020, 11:40

Суддя Новоушицького районного суду Хмельницької області Яцина Олександр Іванович звернувся з повідомленням про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Яцина О.І. зазначає, що він як слідчий суддя розглядав скаргу на бездіяльність слідчого та прокурора, яка полягає у нездійсненні інших процесуальних дій.

19 травня 2020 року було прийнято ухвалу, якою постановлено у задоволенні скарги відмовити.

Підставою для прийняття такого рішення, як повідомляє суддя, була наявність ухвали слідчого судді Віньковецького районного суду Хмельницької області від 1 квітня 2020 року за результатами розгляду аналогічної скарги.

Зазначено, що 20 травня 2020 року до Новоушицького районного суду Хмельницької області надійшла заява, у якій громадянин вимагає взяти до уваги його зауваження, викладені в заяві, та внести до ухвали доповнення «з метою усунення неповноти», при цьому додатково зазначає, що за діями судді уважно спостерігає дистанційно його родич та двоє братів, які стали жертвами (потерпілими) від злочинних дій.

Такі дії суддя Яцина О.І. пов’язує з розглядом зазначеної справи та іншої справи за скаргою того ж громадянина, що перебуває в його провадженні на теперішній час.

На переконання судді, у такий спосіб на нього як на суддю здійснюється тиск та втручання в діяльність судді при здійсненні правосуддя, що дає  можливість громадянину маніпулювати судовим процесом, порушуючи при цьому гарантії незалежності судді та підриваючи авторитет правосуддя.

Суддя Яцина О.І. просить розглянути повідомлення про факт втручання, як він вважає, в його професійну діяльність з метою вжиття заходів стосовно забезпечення принципу незалежності суддів.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень судді про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України