Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді та працівники апарату Рівненського апеляційного суду пройшли ПЛР-тестування

27 травня 2020, 11:18

Раніше у вісьмох працівників апарату суду було підтверджено захворювання на COVID-19. Шестеро з них перебувають за місцем проживання та проходять лікування під наглядом сімейних лікарів. Двох працівників, за рекомендацією самих же медиків, ушпиталено, оскільки вони мають ряд супутніх захворювань і перебувають у зоні ризику.

Від початку карантину в Рівненському апеляційному суді запроваджено ряд заходів, спрямованих на попередження поширення коронавірусної хвороби. Незважаючи на це, у вісьмох працівників апарату суду підтвердилось захворювання на COVID-19. І хворі, і ті, хто контактував з ними, перебувають на самоізоляції, пройшли тестування та частина з них очікують на його результати.

Оскільки ні в умовах пандемії, ні воєнного чи надзвичайного стану робота суду не може бути припинена, адже судовому розгляду підлягають справи різних категорій, деякі з них вимагають розгляду в стислі строки та не можуть відкладатися, а також з метою припинення поширення коронавірусної хвороби, судді та працівники апарату Рівненського апеляційного суду та ще 9 працівників судової охорони, які цілодобово забезпечують охорону суду апеляційної інстанції, пройшли ПЛР-тестування. Результат усіх проб — «від’ємний».

Суд апеляційної інстанції продовжує працювати за звичним графіком. У суді дотримано усіх карантинних вимог та проведено дезінфекцію приміщення.   

Від імені колективу Голова Рівненського апеляційного суду Олег Полюхович висловлює щиру вдячність медичним працівникам, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, щодня рятують хворих. У непростий для всього світу час, в умовах пандемії коронавірусу, медики протягують всім нам руку допомоги, своєю титанічною працею рятуючи тисячі життів і надихаючи всіх нас творити добро, залишатися людяними та додають віри у перемогу над недугою.

За повідомленням прес-служби суду