Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС залишив екс-заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій під домашнім арештом

26 травня 2020, 16:17

Сьогодні, 26 травня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду провела підготовче засідання у справі за обвинуваченням екс-міністра з питань окупованих територій та його ймовірного спільника.

Під час судового засідання колегія суддів задовольнила клопотання прокурора САП та продовжила підозрюваному екс-заступнику міністра запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло в нічний час із 22:00 до 6:00 ранку ще на 60 діб – до 25 липня 2020 року включно.

Йому також продовжили строк дії покладених обов’язків: прибувати до суду за кожним його викликом; утримуватися від спілкування із обвинуваченим та свідками; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Імовірному спільникові екс-заступника міністра суд також продовжив строк тримання під домашнім арештом, змінивши заборону залишати житло цілодобово на заборону залишати житло в нічний час із 22:00 до 06:00. Строк дії запобіжного заходу - 2 місяці.

Він також зобов’язаний: прибувати до суду за кожним його викликом; не відлучатися із Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування із обвинуваченим та свідками; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Розгляд даного кримінального провадження по суті заплановано на 1 червня 2020 року на 09:00.

Нагадаємо, екс-заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та його ймовірного спільника обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 190, частиною четвертою статті  27, частиною другою статті 15, частиною третьою статті 369, частиною четвертою статті 27, частиною другою статті 15, частиною четвертою статті 369 Кримінального кодексу України.
За версією слідства, підозрювані вимагали понад 1 мільйон доларів США за надання певних послуг.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду