Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив строк дії обов’язків підозрюваному у справі про «зниклий басейн»

26 травня 2020, 15:54

Учора, 25 травня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду розглянула клопотання прокурора САП та продовжила строк дії обов’язків, покладених на колишнього директора ТОВ «Укрбуд Девелопмент», ще на 2 місяці – до 25 липня 2020 року включно.

Підозрюваний зобов’язаний: прибувати за вимогою до слідчого (детектива), прокурора або суду; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним і свідками у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, екс-директора будівельної компанії підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 190, частиною другою статті 364, частиною другою статті 28 частиною другою статті 364-1 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, компанія-забудовник мала збудувати житловий будинок із вбудовано-прибудованим басейном для середньої школи № 130 міста Києва. Екс-директор компанії, діючи у змові із директором департаменту містобудування та архітектури КМДА (колишнім головним архітектором), який видав містобудівні умови та обмеження для забудови, передбачали будівництво на території школи багаторівневого паркінгу замість обіцяного басейну для школярів.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото-Українські новини (на фото екс-директор ТОВ "Укрбуд девелопмент" Олег Майборода)

За повідомленням прес-служби суду