Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок чоловіку, який наніс тілесні ушкодження патрульному поліцейському

25 травня 2020, 17:34

Суддею Центрального районного суду міста Миколаєва Оксаною Мамаєвою ухвалено вирок 20-річному місцевому мешканцю, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків).

У ході судового розгляду встановлено, що вночі 27 жовтня 2018 року, чоловік наніс патрульному поліцейському, під час виконання ним службових обов’язків, удар в область голови, чим спричинив йому ушкодження у вигляді зокрема переламу щелепи.

Обвинувачений свою провину визнавав, каявся у скоєному.

Суд дійшов висновку, що вина останнього у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 345 Кримінального кодексу України підтверджується дослідженими письмовими доказами, показами потерпілого, свідків та обвинуваченого.

За такого, з урахуванням обставин справи та особи обвинуваченого, суд постановив визнати його винним та призначити покарання у виді двох років обмеження волі з іспитовим строком один рік, поклавши на нього обов’язки періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, навчання, роботи.

Окрім цього, суд частково задовольнив цивільний позов потерпілого та постановив стягнути з обвинуваченого витрати на відшкодування моральної шкоди в розмірі 10 000 грн.

За повідомленням прес-служби суду