Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував водія, що хотів обміняти підроблені водійські права на нові, бо в тих закінчився строк дії

25 травня 2020, 17:30

850 гривень штрафу стягнув Шепетівський міськрайонний суд із обвинуваченого у використанні завідомо підробленого документа (частина четверта статті 358 Кримінального кодексу України), визнавши його винним у інкримінованому злочині.

«Враховуючи щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, визнання обвинуваченим своєї вини, вибачення за вчинений злочин, суд вважає необхідним призначити обвинуваченому покарання у виді штрафу, що буде необхідним і достатнім для його виправлення та попередження скоєння нових злочинів», – зазначає суд у вироку.

Як встановив суд, 17 березня цього року до Територіального сервісного центру в м. Шепетівка звернувся водій, котрий хотів обміняти своє посвідчення водія на нове в зв’язку із закінченням строку дії. Натомість – його затримали поліцейські, бо запідозрили, що його посвідчення підроблене.

Підозри підтвердила експертиза: посвідчення водія, яке хотів обміняти обвинувачений, не відповідає бланкам встановленого зразка, що перебувають в офіційному обігу на території України.

Під час судового засідання чоловік розповів, що підробленими водійськими правами користувався два роки в місті Славуті, а купив їх за 4 тисячі гривень в Черкаській області.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду